Szeretek olvasni! - A sikeres és tartalmas élet titka a fejlődés.

A világ megváltozott, és folyamatosan változik, nekünk is folyamatosan változni kell vele. A 21. századra eljutottunk az információ forradalmához. Az információs forradalom korában a tudás vált a teljesítmény elsőrendű és legértékesebb tényezőjévé. A munkaerő korszakából átléptünk az ész korszakába.

Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége.

Ahhoz, hogy a könyvek értelmet kapjanak te kellesz. A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa.

2008. szeptember 5., péntek

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!
(2. rész)


A Gondolkozz és gazdagodj! feltárja a Titkot, és megadja a módszert.
A könyv pozitív hatást gyakorol a kezdeményező, vállalkozó magatartás elterjedésére.
Sok embert ösztönzött már arra, hogy gazdagságra tegyen szert és sikeres legyen pályáján.


Hatodik lépés

A rendszeres tervezés – A vágy átkristályosítása cselekvéssé

Célod elérése érdekében készíts világos, egyértelmű gyakorlati tervet vagy terveket. Amikor valamilyen terved nem sikerül, az csupán átmeneti vereség, nem pedig végleges kudarc, jelentheti csupán azt, hogy a terveid rosszak voltak.

Amikor vereséggel találkozol, ezt annak jeleként értelmezd, hogy terveid rosszak, megalapozatlanok. Alkoss új terveket, és vond fel vitorládat ismét a vágyott cél felé. Ha feladod, mielőtt elérnéd a célt, akkor „kapituláns” vagy. Egy kapituláns sosem nyer – és a nyerők sosem kapitulálnak.

A siker nem igényel magyarázatot. A kudarc nincs tekintettel az alibidre.


Hetedik lépés

A döntés – A halogatás szokásának leküzdése

A halogatás a döntés ellentéte, olyan általános akadály, amit minden embernek le kell győznie.

Ha mások véleménye befolyásolhat, nem lesznek saját vágyaid. Hallgass a saját tanácsaidra: magad dönts, majd cselekedj döntésed szerint.

A felületes és felszínes tudással rendelkező emberek jellemző, hogy olyan benyomást igyekeznek kelteni, mintha nagy tudásuk lenne. Azok, akik túl sokat beszélnek, általában kevés egyebet tesznek. Ha többet beszélsz, mint amennyit másokat meghallgatsz, számos ismeretszerzési lehetőségtől fosztod meg magad.

Azok, akik gyorsan és határozottan döntenek, és tudják, mit akarnak, általában meg is szerzik azt. Az élet különböző területein tevékenykedő vezetők gyorsan és határozottan döntenek. A világ rendszerint teret ad az olyanoknak, akiknek szavai és tettei megmutatják, merre tartanak, hová mennek.

Minden hatalommal rendelkező ember felett saját hatalma uralkodik.


Nyolcadik lépés

Az állhatatosság – A kitartó erőfeszítés, ami a hit fenntartásához kell

Az állhatatosság alapja az akaraterő. Az akaraterő és vágy, ha megfelelően alkalmazzák, ellenállhatatlan párost alkotnak. Az állhatatosság hiánya a kudarc egyik legfőbb oka. Olyan hiba ez, amely erőfeszítéssel leküzdhető. Az, hogy mennyire könnyű vagy nehéz, teljes mértékben attól függ, milyen mély a vágy, amely a cél felé hajtja az egyént. Minden eredmény kiindulópontja a vágy.

Az állhatatosság - lelkiállapot, gondolkodási szokás, ezért gyakorlással elsajátítható.

Hogyan fejleszthető?

-Határozott cél, amit a megvalósulás égő vágya tart fenn

-Pontos, világos terv, és e terv alapján végzett állandó és következetes tevékenység

-Olyan gondolkozás, amely szigorúan elzárkózik minden negatív és elbátortalanító befolyástól, így a rokonok, a barátok és az ismerősök negatív észrevételeitől is

-Baráti szövetség egy vagy több olyan személlyel, aki bátorít,
hogy csináld végig a terved és valósítsd meg a célod

Figyeld, hol válik keménnyé a haladás és látni fogod,
hogyan haladnak a kemények.


Kilencedik lépés

A „Mesterelme” Ereje – A hajtóerő

A hatalom elengedhetetlen, ha sikeres akarsz lenni a gazdagság létrehozásában. A hatalom „szervezett tudás”.

A tudás forrásai:

- Végtelen Intelligencia

- Felhalmozott tapasztalat

- Kísérletezés és kutatás

Ahhoz, hogy valaki gazdaggá váljék, terveznie és szerveznie kell. Szegénynek maradni nagyon könnyű. A szegénységhez nem kell tervezni.

A boldogság titka a cselekvés, nem pedig a birtoklás.


Tizedik lépés

A szex-transzmutáció titka – A szexuális energia felhasználása

A szex-transzmutációt azt jelenti, hogy az érzelmek fizikai kifejezéséről az agyat át kell kapcsolni más természetű gondolatokra. A szexuális kapcsolat iránti vágy erős és kényszerítő, az emberek az életüket, a jó hírűket is kockáztatják érte. A vágytól hajtva élénk képzelőerőre, bátorságra, akaraterőre tesznek szert. Ha más irányban használjuk fel, ez az ösztönző erő megtartja mindezeket a jellemzőket. Ez hatalmas hajtóerőként működik az irodalomban, a művészetben, bármilyen hivatásban vagy foglalkozásban.

Minden lényegi erő forrása egyben a végtelen gazdagság forrása is.


Tizenegyedik lépés

A tudatalatti – Az összekötő kapocs

A tudatalatti az agynak az a területe, amely minden gondolati impulzust, ami az öt érzékszerven keresztül eléri a tudatot, osztályoz, és feljegyez, és amelyből ezek a gondolatok előhívhatók. A tudatalatti éjjel-nappal működik.

Minden, amit ember alkot, egy gondolattal kezdődik. Az ember semmit sem bír alkotni, ami először ne született volna meg, mint gondolat. A képzelet, olyan tervek vagy célok kimunkálására használható fel, amelyek sikert eredményeznek választott hivatásodban.

A tudatalatti könnyebben befolyásolható olyan gondolati ipmulzusokkal, amelyekhez „érzések” vagy érzelmek keverednek, mint pusztán a logikus gondolkozásból eredőkkel. A pozitív érzelmeket tudatosan kell vegyíteni azokkal a gondolatokkal, amelyeket be akarunk juttatni a tudatalattiba. (Önszuggesztió)

A hét legfontosabb pozitív érzelem:

Vágy – Hit – Szeretet – Remény – Szexuális érzés – Lelkesedés – Romantika – Remény

A hét legfontosabb negatív érzelem:

Félelem – Féltékenység – Gyűlölet – Bosszúvágy – Irigység – Babona – Harag

Egy ember nagysága gondolatainak nagyságával azonos.


Tizenkettedik lépés

Az agy – A gondolat adó- és vevőállomása

Az elmúlt évszázadok során az ember túlságosan is támaszkodott az érzékszerveire, és a fizikai dolgokra korlátozta az ismereteit. Most egy olyan korszakba lépünk be, amely megismertet bennünket a világ nem érzékelhető erőivel. Amikor ezekről hallunk, emlékeztetni kell magunkat arra, hogy mindnyájan olyan erők uralma alatt állunk, amelyek nem láthatók, és nem érzékelhetők.

Agyad minden sejtje alakítja gondolataid, képzeleted és akaratod mintáit.

A legtöbb ember vágyik a gazdagságra, de csak kevesek fejlesztenek ki
egy konkrét tervet és égő vágyat, ami kikövezi az utat a gazdagsághoz.


Tizenharmadik lépés

A hatodik érzék – A bölcsesség templomába nyíló kapu

A hatodik érzéken keresztül a Végtelen Intelligencia képes kapcsolatba kerülni az egyénnel, annak bármilyen követelése vagy erőfeszítése nélkül.

Minden rendkívüli helyzet, amely fokozza az érzelmeket, és amelynek hatására a szív élénkebben ver, működésbe hozhatja, és általában működésbe is hozza a hatodik érzéket.

A végső pont az a fajta tudás, amely megértésre vezet – önmagunk, mások megértésére, a természet törvényeinek a megértésére, a boldogság jogának elismerésére és megértésére.

A siker lépcsője fent sohasem zsúfolt.



Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a könyvet. Egy mestermű, mely tartalmazza a Mestermódszert!
Ismerjétek meg a siker filozófiáját!


Amit az emberi elme képes kigondolni, és amiben hinni tud,
azt képes megvalósítani.

Nincsenek megjegyzések:

A tudás a legnagyobb gazdagság. A nem tudás a legnagyobb kockázat. (Robert T. Kiyosaki)
"Gondolatainkon múlik, hogy mit akarunk. Tetteinken múlik,hogy mit kapunk." (Big Al)

Tanulj a tegnapból, élj a mának, és remélj a holnapnak! A legfontosabb, hogy sose szűnjünk meg kérdezni. (Albert Einstein)