Szeretek olvasni! - A sikeres és tartalmas élet titka a fejlődés.

A világ megváltozott, és folyamatosan változik, nekünk is folyamatosan változni kell vele. A 21. századra eljutottunk az információ forradalmához. Az információs forradalom korában a tudás vált a teljesítmény elsőrendű és legértékesebb tényezőjévé. A munkaerő korszakából átléptünk az ész korszakába.

Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége.

Ahhoz, hogy a könyvek értelmet kapjanak te kellesz. A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa.

2008. szeptember 16., kedd

Pozitív hozzáállás
Ha elhiszed, hogy képes vagy rá, sikerülni fog

Több, mint verejtékezés és ihletettség

A Life magazin az évezred első számú emberének nevezte. Találmányainak száma elképesztő: 1093. Több szabadalom birtokosa volt, mint bárki más a világon? Hatvanöt éven át megszakítás nélkül évente legalább egyet bejegyeztetett. Ő fejlesztette ki a modern kutatólaboratóriumot is.

Az illetőt Thomas Edisonnak hívták.
A legtöbb ember az alkotó lángésznek tulajdonítja Edison képességeit,
ő maga viszont a kemény munka érdeméül tudta be.

“A lángész – jelentette ki – egy százalék ihletettség és kilencvenkilenc verejtékezés.”
A sikerében egy harmadik tényező is közreműködött: a pozitív hozzáállás.
Edison optimista ember volt, aki a legjobbat látta mindenben:

“Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk ,
a szó szoros értelmében ámulatba ejtenénk magunkat.”

Amikor tízezer próbálkozásra volt szüksége, hogy megtalálja a megfelelő anyagot az izzólámpához, ő ezt nem megannyi kudarcnak tekintette. Minden egyes kísérlettel információhoz jutott arról, hogy mi nem válik be, és közelebb került a megoldáshoz. Sosem kételkedett benne, hogy meg fogja találni a megfelelő anyagot. Meggyőződése jól összegzi a következő kijelentése:

“Az élet vesztesei közül sokan olyan emberek, akik nem ismerték fel,
milyen jártak közel a sikerhez, amikor feladták.”

Edison pozitív hozzáállásának talán legékesebb példáját láthatjuk abban a módban, ahogyan egy tragédiát felfogott, amely a hatvanas évei végén következett be. A laboratórium, amelyet a New Jersey állambeli West Orange-ban épített, világhírű volt. A tizennégy épületből álló együttest találmánygyárnak nevezte. A főépület hatalmas tömegű volt – méretre nagyobb, mint három futballpálya. Ezen a hadműveleti bázison gondolta ki ő és személyzete a találmányokat, fejlesztették ki a kísérleti példányokat, gyártották le a termékeket, és innen szállították azokat a vevőknek. A laboratórium a modern kutatás és gyártás mintapéldánya lett.

Edison szerette ezt a helyet. Minden percet ott töltött, amit csak tudott. Sokszor ott is aludt, az egyik laboratóriumi asztalon. 1914 egyik decemberi napján azonban szeretett laboratóriuma kigyulladt. Miközben odakint állt és nézte a lángokat, a beszámolók szerint így szólt:
“Srácok, menjetek, és hívjátok ide a mamátokat! Az életben nem fog többé ehhez hasonló tüzet látni.”
A legtöbb ember összeomlott volna, de nem így Edison. “Hatvanhét éves vagyok – nyilatkozott a tragédia után -, de nem túl öreg az újrakezdéshez. Már sok hasonló dolgon keresztülmentem.” Újjáépítette a laboratóriumot, és további tizenhét esztendőn át folytatta a munkát.

(John C. Maxvell:
A vezető 21 nélkülözhetetlen tulajdonsága)


Ha Edison nem lett volna pozitív személyiség, sosem ért volna el ekkora sikert
feltalálóként.

Azok az emberek, akik bármilyen foglalkozásban maradandó sikert értek el,
szinte
valamennyien pozitív életfelfogásúak voltak.

Nincsenek megjegyzések:

A tudás a legnagyobb gazdagság. A nem tudás a legnagyobb kockázat. (Robert T. Kiyosaki)
"Gondolatainkon múlik, hogy mit akarunk. Tetteinken múlik,hogy mit kapunk." (Big Al)

Tanulj a tegnapból, élj a mának, és remélj a holnapnak! A legfontosabb, hogy sose szűnjünk meg kérdezni. (Albert Einstein)